Het is goed mogelijk dat de NAVO meer militairen gaat inzetten in Oost-Europa.

 ''We hebben eerder al een troepenbeweging van 25.000 tot 40.000 man uitgevoerd in Westerse NAVO-landen. Ik kan me voorstellen dat we dat in de toekomst ook in Oost-Europa en de Baltische staten doen'', zei NAVO-generaal Hans-Lothar Domröse tegen de Duitse krant Die Welt.

De Duitse generaal gaf verder geen details, aldus de krant vrijdag. Met de uitspraak schopt Domröse mogelijk Rusland tegen het verkeerde been. De Russen willen het Westerse militaire bondgenootschap het liefst zo ver mogelijk van de grenzen van Rusland verwijderd hebben.

Zowel Rusland als de NAVO heeft de afgelopen maanden haar spierballen laten zien door militairen naar de grenzen van Oekraïne te sturen.

Het conflict in Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat beide partijen op scherp staan. De NAVO liet eerder al weten naar aanleiding van de gebeurtenissen in het Oost-Europese land een nieuwe troepenmacht in het leven te roepen.

De nieuwe troepenmacht moet bestaan uit vijfduizend tot zevenduizend militairen en snel inzetbaar zijn in crisissituaties. ''Als alles volgens plan verloopt, dan is de Rapid Reaction Force eind 2015 gereed'', zei Domröse tegen Die Welt.