Rome en diverse andere steden in het midden van Italië zijn getroffen door overstromingen nadat zware regenbuien woensdag en donderdag over het gebied trokken.

Rond het middaguur werd volgens de krant Corriere della Sera een "waterbom" aan neerslag boven Rome verwacht. Alle scholen in de stad zijn gesloten en begraafplaatsen zijn tijdelijk niet toegankelijk.

Door het noodweer konden een paar Ryanairvluchten niet landen op het Romeinse vliegveld Fiumicino. Dat waren geen vluchten uit Nederland.

De zware regenval heeft er ook toe geleid dat diverse toeristische trekpleisters, waaronder het Colosseum, zijn gesloten. Later donderdagmiddag knapte het weer op. Vrijdag gaan de scholen weer open, aldus de gemeente.

Frankrijk

De regenbuien trokken woensdag Italië binnen nadat zij dinsdagavond en -nacht in het zuidoosten van Frankrijk al grote schade hadden aangericht. Een 32-jarige vrouw kwam door het noodweer in Frankrijk om het leven. Ze werd in het stadje Saint-Blaise bedolven onder een modderstroom.

Duizenden Franse huishoudens kwamen zonder stroom te zitten en diverse campings moesten worden ontruimd. Ook moest het vliegveld van Nice enige tijd gesloten worden.