Joran van der Sloot zou in de gevangenis in Peru, waar hij vastzit, zijn neergestoken. De advocaat van Van der Sloot en zijn vrouw beweren dat hij zwaargewond is. 

Dat meldt RTL Boulevard maandag. Een openbaar aanklager gaat het incident onderzoeken.

Van der Sloots advocaat Maximo Altez spreekt tegenover het televisieprogramma van "wonden die zeker twee centimeter diep zijn". Het zou gaan om drie steken in zijn rug en een in zijn middel. 

Het hoofd van de Peruaanse Dienst Justitiële Inrichtingen, José Luis Pérez Guadalupe, ontkent maandag echter in Peruaanse media dat Van der Sloot neergestoken zou zijn.

Ophef

Van der Sloot zou zijn gestoken door medegevangenen die zwaar te lijden zouden hebben onder de omstandigheden in de beruchte Challapalca-gevangenis. 

Volgens Altez denken de gevangenen dat de gevangenis gesloten wordt als Van der Sloot, de enige buitenlander in de inrichting, sterft. Zijn dood zou tot enorme ophef leiden, denkt de advocaat. 

Polo

Figueroa zou zondag een met bloed besmeurde polo van Van der Sloot uit de gevangenis naar buiten hebben gesmokkeld als bewijs.

Altez heeft bij de openbaar aanklager om een onderzoek naar het voorval gevraagd. Ook wil de advocaat de gevangenisdirecteur aanklagen voor poging tot moord. 

Meer dan een week geleden stelde Altez dat Van der Sloot geslagen wordt door cipiers. Ook zou hij lichamelijk zeer zwak zijn vanwege zijn hongerstaking uit protest tegen zijn overplaatsing.

Weersomstandigheden

Al jarenlang is de Challapalca-gevangenis op bijna 5000 meter hoogte in het grensgebied van Peru met Bolivia onderwerp van discussie. Mensenrechtengroepen willen dat hij dichtgaat, onder meer vanwege de extreme weersomstandigheden.

's Nachts kan het er min 20 graden worden en er is geen verwarming. Ook is de gevangenis moeilijk te bereiken voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Bij de meeste familieleden van de gevangenen is dat het geval.