Alle Jemenitische politieke groepen en partijen zijn het eens geworden over de vorming van een technocratisch kabinet onder beoogd premier Khaled Bahah. 

Dat heeft de speciale adviseur voor Jemen van de Verenigde Naties Jamal Benomar zondag gezegd.

Benomar prees de overeenkomst en noemde het een belangrijke stap in de richting van vrede, stabiliteit en eensgezindheid in het onrustige land. Bahah werd vorige maand gekozen tot premier nadat de sjiitische Houthi-rebellen hem hadden goedgekeurd. De opstandelingen hebben meerdere steden en provincies in Jemen in handen.

Bahah volgt Mohammed Salem Bassindwa op, die in september werd verdreven vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in het land en omdat hij te nauwe betrekkingen met de islamistische Islah-partij zou hebben. Hij legde zijn ambt neer op de dag dat de Houthi-rebellen de hoofdstad Sanaa veroverden.

Ondertussen raast het geweld in Jemen voort. Zaterdag vielen strijders van de Jemenitische tak van al-Qaeda het hoofdkwartier van de veiligheidsdiensten in Ras Jabal aan. Hierbij kwamen tien militairen en bewakers om het leven. Ook kwamen drie extremisten en twee omstanders om het leven bij vuurgevechten.