Terreurgroep Islamitische Staat heeft een groep van vijftig mensen, waaronder vrouwen en kinderen, om het leven gebracht in de Iraakse provincie Anbar.

Dat melden de Iraakse autoriteiten zondag, zo schrijft persbureau AP

IS doodde in het plaatsje Ras al-Maa veertig mannen, zes vrouwen en vier kinderen. De terreurorganisatie zou deze Soennitische stam uit Anbar in een rij hebben gezet en de Soennieten één voor één door het hoofd hebben geschoten. Nog eens zeventien mensen zijn door IS ontvoerd. 

Volgens persbureau AFP heeft IS de afgelopen dagen meer dan tweehonderd Iraakse stamleden om het leven gebracht. 

Terreinwinst

Intussen blijft IS terreinwinst boeken. Ook neemt de invloed van de soennitische extremisten steeds verder toe in Syrië. Dat zegt analist Christopher Harmer van de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War zondag tegen het Russische persbureau Ria Novosti.

''Sinds april versloeg IS iedereen die hij op zijn weg vond: het Syrische leger, het Iraakse leger, de Koerdische strijders en de sjiitische milities'', zegt Harmer.

De luchtaanvallen van de internationale coalitiemacht hebben de opmars van IS volgens hem enigszins gestuit. ''Maar we hebben geen belangrijke terreinverliezen gezien, slechts enkele randgebieden zoals de Mosul-dam.''

IS heeft grote delen van Irak en Syrië in handen.

Vier dingen die u moet weten over IS l Dossier IS

Waarom Nederland wel F-16's naar Irak stuurt, maar niet naar Syrië​