De agent die in het Amerikaanse Ferguson een ongewapende zwarte tiener doodschoot, gaat waarschijnlijk vrijuit.

Justitie zegt te weinig bewijs te hebben om een sterke zaak aan te spannen, schrijft The Washington Post vrijdag (lokale tijd).

De blanke agent Darren Wilson schoot op 9 augustus de 18-jarige Michael Brown dood. Inwoners van de stad gingen daarna massaal de straat op. De spanning liep zo hoog op dat de noodtoestand werd uitgeroepen en troepen van de Nationale Garde op de been werden gebracht.

Na het incident werd een onderzoek opgezet, maar daaruit komt dus waarschijnlijk geen vervolging, zeggen anonieme bronnen bij justitie. De vraag is of Wilson reden had te denken dat hij in gevaar was op het moment voor de fatale schietpartij.

Speculatie

Een woordvoerder van justitie heeft het over ''speculatie" en zegt dat de zaak helemaal niet gesloten wordt. Vorige week nog lekte een autopsierapport uit waarin staat dat Wilson en Brown in een worsteling verzeild raakten.

Brown zou het wapen van Wilson hebben willen afpakken. Getuigen zeiden eerder dat de jongen zijn handen boven zijn hoofd had toen hij werd neergeschoten en dus geen gevaar was voor de agent.