Twee Maleisische jongens klagen vliegmaatschappij Malaysia Airlines en de regering van Maleisië aan voor het verdwijnen van hun vader. Hij zat in vlucht MH370, die in maart spoorloos verdween.

Dat meldt persbureau AP vrijdag. Het is de eerste rechtszaak die nabestaanden in Maleisië aanspannen.

Jee Kinson (13) en Jee Kinland (11) verwijten de Maleisische luchtvaartdienst nalatigheid, omdat te laat is geprobeerd contact te krijgen met het toestel toen het van de radar was verdwenen.

Het bedrijf zou niet alle mogelijke voorzorgsmaatregelen hebben genomen om een veilige overtocht te garanderen.

Onacceptabel

"We hebben acht maanden gewacht", stelt de advocaat van de twee jongens. "Nadat we met heel veel experts hebben gepraat, denken we een goede zaak te hebben. Het is onacceptabel dat in deze tijd van technologische vooruitgang een vliegtuig spoorloos kan verdwijnen."

De jongens willen een schadevergoeding voor hun psychische stress en emotionele pijn en voor het wegvallen van hun levensonderhoud door het verdwijnen van hun vader. Hij had een internetbedrijf en verdiende per maand zo'n 5.200 dollar.

Afgelegen

MH370 vloog in maart dit jaar met 239 passagiers van Kuala Lumpur naar Peking, toen het van de radar verdween, vermoedelijk boven de Indische Oceaan. Bijna twee derde van de passagiers kwam uit China.

Experts zeggen dat de jongens met de rechtszaak de autoriteiten wel ter verantwoording kunnen roepen, maar dat het aanwijzen van een schuldige voor de verdwijning lastig is zolang het toestel en dus de oorzaak van de verdwijning niet wordt gevonden.

De zoektocht naar het vliegtuig is nog steeds gaande. Het vermoeden is dat het toestel ergens in een afgelegen deel van de Indische Oceaan is neergestort. Tot nu toe is er nog geen enkel stuk van het vliegtuig teruggevonden.

Bekijk een reactie van de advocaat van de nabestaanden:
Bekijk een reactie van de advocaat van de nabestaanden:

Vier dingen die we niet weten over MH370 | Interview: 'Zoekgebied MH370 in een jaar volledig te doorzoeken'