De Nederlander Jerre W. is donderdag in Bulgarije veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor kindermisbruik. Hij werd in januari aangehouden in zijn hotelkamer in Stara Zagora in Midden-Bulgarije. 

Hij was daar in gezelschap van twee jongetjes uit een naburig kindertehuis.

De officier van justitie had de maximale straf van 6 jaar geëist, maar volgens de rechter in Stara Zagora had de 46-jarige W. recht op strafvermindering omdat hij had ingestemd met een verkorte procedure.

Als onderdeel daarvan bekende hij schuld op beide aanklachten voor ontucht. De rechter stemde wel in met de eis van de officier dat W. zijn straf uitzit onder verzwaard regime.

De rechter woog mee dat W. de twee jongetjes vorig jaar zomer al had ontmoet, toen hij naar eigen zeggen in Stara Zagora was om een houtbedrijf op te zetten. Hij trakteerde de jongetjes toen en beloofde hun dat hij in januari voor ze zou terugkomen.

Nederland

W. is in 2011 in Nederland veroordeeld voor kindermisbruik. Eind jaren 90 had hij zijn nichtje en twee jongens misbruikt. Hij kreeg destijds een celstraf van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, en een proeftijd van 5 jaar. In november 2012 kwam hij vrij.

W. heeft 2 weken de tijd om beroep aan te tekenen tegen zijn veroordeling. Doet hij dat niet, dan kan hij vragen zijn gevangenisstraf in Nederland uit te zitten.