President Sierra Leone roept op tot gedragsverandering om ebola

De president van Sierra Leone heeft opgeroepen tot een gedragsverandering om de strijd tegen ebola te overwinnen.

Dat meldt persbureau AP woensdag.

"We zijn in oorlog met ebola en om de ziekte te bestrijden, zijn behandelcentra en medicijnen niet genoeg. We moeten ons gedag veranderen", aldus president Ernest Bai Koroma tijdens een bezoek aan een van de getroffen gebieden in het land.

Volgens de president worden er verschillende behandelcentra in het land gebouwd, maar kan ebola alleen overwonnen worden wanneer mensen het advies van hulpverleners opvolgen: voorkom het aanraken van zieken en doden, was de dode lichamen niet en meld je bij een ziekenhuis zodra je ziek wordt. 

Zwaarst getroffen

Sierra Leone behoort samen met Guinee en Liberia tot de zwaarst getroffen landen in West-Afrika als het gaat om de ebola-epidemie. Veel westerse landen en internationale instituten hebben geld en middelen beschikbaar gesteld om de ziekte te bestrijden.

Inmiddels ligt het officiële dodental als gevolg van ebola wereldwijd waarschijnlijk al boven de vijfduizend en zijn volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO meer dan dertienduizend mensen besmet.

Wie doet wat in de strijd tegen ebola?

Zes dingen die u moet weten over ebola I Dossier ebola

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie