Sekteleider Goel Ratzon is dinsdag in Israël tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn echtgenotes en dochters. 

Ratzon had de beschuldigingen van verkrachting en aanranding tegengesproken.

De 64-jarige langharige sekteleider werd in januari 2010 aangehouden, omdat hij zijn zeventien vrouwen en hun veertig kinderen tot slaaf zou hebben gemaakt en seksueel zou hebben misbruikt.

Hij had de vrouwen en kinderen in krappe appartementjes in Tel Aviv ondergebracht. Zo zaten maar liefst tien vrouwen en zeventien kinderen onder volgens de politie ''erbarmelijke omstandigheden'' vast in een driekamerappartement.

Ratzon legde zijn volgelingen strenge gedragsregels. Als zij die overtraden, werden ze zwaar gestraft.

Tatoeage

Ratzon zou binnen de sekte als held zijn vereerd. Veel van zijn vrouwen hadden zijn naam aangenomen en een tatoeage van hem op hun lichaam gezet. Zij streden erom met hem naar bed te gaan en kinderen van hem te krijgen.

Een van Ratzons vrouwen reageerde voor de Israëlische legerradio opgetogen op het vonnis van de rechtbank in Tel Aviv. Het zal volgens haar andere sekteleiders ervan weerhouden zich ook aan seksueel misbruik schuldig te maken.

Bekijk beelden: