Veel doden bij aanval al-Qaeda op stad Syrië

Bij een grote aanval van al-Qaeda op de Syrische stad Idlib zijn maandag zeker 35 doden gevallen. 

Vier leden van het al-Nusrafront, de Syrische tak van terreurnetwerk al-Qaeda, bliezen zich op bij stellingen van het regeringsleger. 

Dat reageerde met meerdere luchtaanvallen op de stad. Strijders van al-Nusra probeerden volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten de stad te infiltreren.

Twintig van de doden zijn militairen van het regeringsleger, vijftien zijn leden van al-Nusra of van met al-Qaeda samenwerkende milities.

Grote delen van de provincie Idlib worden gedomineerd door al-Nusra, maar de gelijknamige hoofdstad is nog in handen van het bewind van president Bashar al-Assad.

Luchtaanvallen van de Syrische strijdkrachten hebben in een week tijd aan 182 mensen het leven gekost. Onder hen waren zestig minderjarigen. 

Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gemeld. Het baseert zich op waarnemingen van getuigen ter plekke.

Bij het observatorium zijn in de week van 19 tot en met 26 oktober 602 bombardementen door het regime van Bashar al-Assad gemeld, waarvan 326 met vliegtuigen en 276 met helikopters.

De aanvallen vonden in heel het Arabische land plaats. Zo waren onder meer de steden Hama en Homs in het centrum van het land en Idleb en Aleppo in het noorden het doelwit.

Syrische burgeroorlog blijft fel en complex

Chronologie van de Syrische burgeroorlog l Dossier Syrië

Lees meer over:
Tip de redactie