Een 14-jarige scholiere van een middelbare school in het Amerikaanse Marysville is in het ziekenhuis overleden nadat ze was neergeschoten door schoolgenoot Jaylen Fryberg. 

Dat berichten Amerikaanse media maandag.

De tiener raakte ernstig gewond toen een scholier vorige week het vuur opende in de schoolkantine. Ook een medeleerlinge kwam toen om het leven. De schutter zou kwaad zijn geweest op een meisje dat geen verkering met hem wilde. Hij sloeg na de schietpartij de hand aan zichzelf.

Drie andere leerlingen liggen nog in het ziekenhuis. Twee van de gewonde jongeren verkeren in kritieke toestand.

Lunch

De schutter had zijn slachtoffers per sms speciaal voor de lunch uitgenodigd. Dit heeft de politie van Marysville maandag bekendgemaakt. Fryberg nodigde vijf medescholieren voor de lunch uit in de schoolkantine. Eenmaal verzameld begon hij vrijdag aan tafel op zijn 'gasten' te schieten en beroofde zich vervolgens van het leven.

Indianen

De schietpartij heeft de Tulalip-indianen diep geschokt. De schutter en twee van zijn slachtoffers, neven van hem, waren uit die gemeenschap afkomstig. De Tulalips beheren in een reservaat van ruim negentig vierkante kilometer ten westen van Marysville twee casino's en een winkelcentrum.