Op de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne liggen nog 'veel menselijke resten'. Dat zegt de Nederlandse fotograaf Pierre Crom op Twitter. 

Hij schrijft botten te hebben zien liggen van soms wel 20 centimeter lang. Crom vloog donderdag naar het rampgebied.

De ANP-fotograaf trof de lichaamsdelen aan op een verbrand stuk veld. Daar werd kort na de ramp een deel van het vliegtuigwrak weggetakeld en zijn toen meerdere lichamen gevonden.

''Ik heb botten gezien, soms wel van ongeveer 20 centimeter lang. En ook een stukje schedel en haren'', aldus Crom.

Een Nederlands team van de MH17-repatriëringmissie haalde maandag in het oosten van Oekraïne twee koffers op van slachtoffers van de vlucht MH17.

Dat gebeurde nadat eind vorige week mensen in de omgeving van de rampplek telefonisch melding hadden gemaakt van de vondst. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is de veiligheidssituatie in en rond het gebied nog altijd fragiel.

Identificatie

Vorige week ging een van de nabestaanden van een Nederlands slachtoffer zelf op zoek op de rampplek. Robby Oehlers zocht naar sporen van zijn nicht, die nog altijd niet is geïdentificeerd.

Vrijdag maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie bekend dat er tot nu toe 284 slachtoffers van de vliegramp zijn geïdentificeerd. In totaal kwamen 298 mensen om het leven. Onduidelijk is altijd gebleven of alle stoffelijke resten waren weggehaald.