Een student van een middelbare school in Marysville in het westen van de Verenigde Staten heeft vrijdag op de campus een medestudent doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. 

Dat hebben medewerkers van de veiligheidsdiensten tegen de krant Seattle Times gezegd. Marysville ligt ongeveer zestig kilometer ten noorden van Seattle.

Vier scholieren zouden schotwonden hebben opgelopen. Drie van hen zouden hoofdwonden hebben en in kritieke toestand verkeren.

Drie van hen zouden hoofdwonden hebben en in kritieke toestand verkeren. Volgens een leerling van de school kwam de schutter de kantine binnen, liep naar een tafel, pakte zijn geweer en schoot op de leerlingen die daar zaten. In de kantine brak paniek uit. Tientallen leerlingen renden naar de deuren om weg te komen.

Volgens een scholier was de schutter, een ongeveer 15-jarige jongen, kwaad op een medescholiere die geen verkering met hem wilde. Zij behoort tot degenen die zijn neergeschoten. De schutter zou lid zijn van het American footballteam van de school en bij de andere leerlingen geliefd zijn geweest.

Bekijk beelden: