Twee dagen voor de parlementsverkiezingen in Tunesië heeft een antiterreureenheid zeker zes leden van een militante islamitische groep doodgeschoten. 

Vijf van de zes omgekomen militanten zijn vrouwen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Uit het huis zijn twee kinderen gered.

De veiligheidsmedewerkers bestormden vrijdag in een buitenwijk van de hoofdstad Tunis een huis, waar de militanten zich donderdag hadden verschanst. Uit het huis zijn twee kinderen gered. Ook hebben de veiligheidsmedewerkers in het pand een man en een vrouw aangehouden.

Bij een schotenwisseling donderdag was al een militair gedood door een van de leden van de radicale groep. De veiligheidsdiensten waren op het spoor van de militanten in Tunis gekomen, nadat ze in het zuiden van het land twee terreurverdachten hadden opgepakt.

Al-Qaeda

Volgens de autoriteiten waren de in Tunis doodgeschoten militanten lid van Ansar al-Sharia. Dat is een groepering die banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda. De leden van de groep zouden van plan zijn geweest om via Libië naar Syrië te reizen om zich daar aan te sluiten bij strijders van Islamitische Staat of een andere terreurgeroep.

De veiligheidsmaatregelen in het Noord-Afrikaanse land zijn verscherpt in de aanloop naar de parlementsverkiezingen zondag. De stembusgang in het land waar bijna vier jaar geleden de Arabische Lente begon, draait vooral om de economie en de veiligheid. De partijen beloven meer banen, minder prijsstijgingen en bestrijding van terrorisme, criminaliteit en corruptie.