Door een explosie in een gaspijpleiding in de Duitse stad Ludwigshafen is donderdag een persoon om het leven gekomen en zijn 26 mensen gewond geraakt. Van zeven gewonden is de toestand ernstig.

Dat heeft de commandant van de brandweer laten weten. Aanvankelijk werd gesproken van een lager aantal gewonden. Drie van de ernstig gewonden werken bij hetzelfde bedrijf als de omgekomen man.

Door de explosie vloog een huis in brand. Volgens de brandweercommandant zijn nog zo'n vijftig andere huizen ook beschadigd geraakt. Vele zijn voorlopig niet bewoonbaar, zo meldt de krant Bild.

Een onderzoeksapparaat was enkele dagen geleden in de leiding vast blijven zitten. De bouwvakkers hadden de leiding blootgelegd en rond de bouwplaats beschoeiingen gelegd. Door nog onbekende oorzaak vond een explosie plaats en ontstond een steekvlam van 40 meter hoog.

Auto's uitgebrand

Tot op 100 meter afstand gingen ruiten van huizen en auto's aan diggelen. Een aantal auto's is volledig uitgebrand. Nog op 150 meter afstand smolten plastic onderdelen van geparkeerde auto's.

De brandweer had 2,5 uur nodig om de vlammen onder controle te krijgen. Deelstaatpremier Malu Dreyer (SPD) van Rijnland-Palts was ontsteld over de vernietigende effecten van het ongeluk.