Terreurbeweging Boko Haram zou opnieuw tientallen vrouwen en meisjes hebben ontvoerd in Nigeria. Volgens de lokale bevolking gebeurde dat een dag nadat de autoriteiten een bestand met de beweging hadden gesloten. 

Dat meldt de BBC donderdag.

 

Een grote groep strijders, vermoedelijk van Boko Haram, zou twee afgelegen dorpen zijn binnengereden in de noordoostelijke deelstaat Adamawa. Daar werden vrouwen en jonge meisjes bijeen gedreven.

Omdat het gebied erg afgelegen is, duurde het volgens de BBC enige tijd voordat het nieuws naar buiten kwam.

Het Nigeriaanse leger kondigde vrijdag nog aan dat er een wapenstilstand was gesloten met de groep, maar dat stond enkele dagen later alweer op losse schroeven. Zo sneuvelden maandag 25 strijders van Boko Haram tijdens gevechten met regeringstroepen. Ook in de dagen daarna bleef het onrustig.

Busstation

Zo kwamen donderdag vijf mensen om het leven door een bomaanslag bij een busstation in de noordelijke plaats Azare. Zeker twaalf mensen raakten gewond. Volgens getuigen liet een man een zak met explosieven achter bij het station.

Azare is in het verleden verscheidene keren aangevallen door strijders van Boko Haram. Toch is het volgens een politiewoordvoerder nog te vroeg om te zeggen of de terreurgroep achter de aanslag zit.

Het is onduidelijk wat voor gevolgen het oplaaien van de strijd heeft voor de tweehonderd schoolmeisjes die een half jaar geleden zijn ontvoerd door de islamitische terreurgroep. Zij zouden worden vrijgelaten als onderdeel van het bestand tussen de terreurgroep en de autoriteiten.