In Jeruzalem gaan strengere veiligheidsmaatregelen gelden na de aanslag van woensdag, waarbij een drie maanden oude baby om het leven kwam. 

Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu besloten.

Woensdagavond reed een 21-jarige Palestijn uit Oost-Jeruzalem met zijn auto in op mensen bij een metrostation. De omgekomen baby was volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS ''naar verluidt van Amerikaanse komaf".

Naast de omgekomen baby raakten acht mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De politie schoot de dader neer. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Volgens de politie had de dader al in de gevangenis gezeten voor terroristische activiteiten.

Onrustig

Na de aanslag was het 's avonds onrustig in de wijk Silwan waar vooral Palestijnen wonen. Inwoners raakten in gevecht met de politie en gooiden met stenen en brandbommen.

De Israëlische premier Netanyahu heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de islamitische beweging Hamas de schuld gegeven van de aanval. Netanyahu beschuldigt Abbas van het aanzetten tot geweld en heeft de politie bevolen om meer aanwezig te zijn in Jeruzalem.