Twee Myanmarese gastarbeiders die de moord op twee Britse toeristen op het Thaise vakantie-eiland Koh Tao hadden bekend, hebben die bekentenis weer ingetrokken.

Dat hebben hun advocaten gezegd, zo meldt de BBC.

De Mensenrechtencommissie van Thailand zei maandag dat de twee verdachten door de Thaise politie waren mishandeld. Ook de Britse autoriteiten hadden hun twijfels geuit over de gang van het onderzoek.

De Thaise politie daarentegen zegt een ''perfecte'' zaak te hebben tegen Zaw Lin en Win Zaw Htun uit Myanmar, het voormalige Birma.

Schoffel

David Miller (24) en Hannah Witheridge (23) werden in september dood aangetroffen op het strand. Zij zijn met een soort schoffel doodgeslagen toen ze op het toeristische eilandje Koh Tao van een feest naar hun vakantiewoning liepen.

De moord leidde tot grote ongerustheid in Thailand waar zeker 10 procent van de economie om toerisme draait. De Thaise minister van Toerisme heeft naar aanleiding van de moord toeristen polsbandjes aangeboden om persoonlijke gegevens op te zetten, zodat politie of medici bij problemen sneller kunnen werken.