De politie van Brugge heeft maandag familieleden van de Nederlandse dader van de beruchte kasteelmoord in België ondervraagd. 

Dat meldt dinsdag de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover persbureau Belga dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar een mogelijke tweede (Nederlandse) dader.

Op 31 januari 2012 komt de vrouw van kasteelheer Stijn Saelens thuis en vindt een bloedspoor en een kogelhuls. Van haar man ontbreekt dan elk spoor. Het lijk van Saelens wordt twee weken later gevonden in een nabijgelegen bos.

Er is nog veel onduidelijk over de kasteelmoord, maar één ding weet justitie zeker: de moord op Saelens is gepleegd door de inmiddels overleden Nederlander, Ronnie van B. Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel. Er werd nog een DNA-spoor gevonden, van een tweede vermoedelijke dader.

Alibi

De familieleden van Van B. reageren in de krant verbaasd op de ondervraging. ''Anderhalf jaar geleden al boden we aan om de Belgen te helpen bij hun onderzoek, maar er was toen geen interesse. En nu zijn we verdacht?" Ze benadrukken allemaal een alibi te hebben.

De Belgische justitie vervolgt in ieder geval drie mensen in de kasteelmoordzaak. Saelens' schoonvader en zwager gelden als opdrachtgevers. Ook de eigenaar van het stuk land waar het lijk werd gevonden wordt vervolgd. Eind oktober komt de zaak voor de rechter.