In een deel van Groot-Brittannië heeft de uitloper van orkaan Gonzalo dinsdag voor problemen gezorgd. Er werden windstoten tot 120 kilometer per uur gemeten, waarbij op meerdere plekken bomen zijn omgevallen.

De omgevallen bomen zorgden voor overlast voor het verkeer. In het centrum van Londen raakte een belangrijke verkeersader geblokkeerd.

In het noorden van het land vielen twee vrachtwagens om door de harde wind, zo meldt de BBC.

Ook het vliegverkeer heeft last. Londen Heathrow liet weten dat al 110 vluchten geschrapt zijn, mede door een staking bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa. British Airways heeft zeker twee vluchten naar Nederland geannuleerd; een vlucht naar Schiphol en een naar Rotterdam The Hague Airport.

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de storm ook op andere plaatsen in Europa voor problemen zal zorgen. Toch lieten andere Britse vliegvelden weten weinig problemen te hebben.

Geen elektriciteit

In Wales zitten door overstromingen 350 huishoudens zonder elektriciteit. Ook het treinverkeer is daar ontregeld. In Schotland konden meerdere veerboten de haven niet uitvaren. Ook naar Ierland varen minder boten.

In een groot deel van het land geldt nog een meteorologische waarschuwing, hoewel de storm over zijn hoogtepunt heen lijkt.