Ugandese rebellen van de radicaal islamitische strijdgroep ADF hebben in het oosten van de Democratische Republiek Congo zeker 26 burgers gedood bij een nachtelijke aanval op de stad Beni. 

Dit heeft de burgemeester van de provinciehoofdstad Goma donderdag gezegd.

Nog eens zeven anderen zijn ernstig gewond. Volgens een Congolese militaire bron zijn er huizen in brand gestoken en is een deel van de slachtoffers onthoofd.

Volgens de Verenigde Naties zitten in Beni duizenden vluchtelingen die eerder uit andere plaatsen voor ADF op de vlucht zijn geslagen.

Meisjes

In augustus hadden VN-blauwhelmen en het Congolese regeringsleger honderden burgers uit handen van ADF bevrijd. De radicale organisatie zet ontvoerde jongens in als kindsoldaten, terwijl meisjes en vrouwen als seksslavinnen en gratis arbeidskrachten worden misbruikt. ADF (Geallieerde Democratische Krachten) is sinds de jaren negentig actief in het grensgebied van Congo en Uganda.

Martin Kobler, hoofd van de VN-missie in Mali, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het toenemende geweld in de regio. Hij zei ook dat de VN-troepen de regeringstroepen blijven steunen in de strijd tegen de rebellen in het oosten van het land.