Het Britse leger heeft donderdag 91 artsen en verpleegkundigen naar West-Afrika gestuurd om te helpen met de bestrijding van ebola. 

Dat meldt de BBC.

Het medisch personeel gaat een veldziekenhuis in Sierra Leone runnen met twaalf bedden voor gezondheidszorgmedewerkers.

''We moeten medewerkers in de gezondheidszorg voldoende geruststelling bieden om ze aan te moedigen deze ziekte te komen helpen bestrijden'', zei luitenant-kolonel Alison McCourt.

Het Britse legerpersoneel gaat naar Kerrytown, niet ver van de hoofdstad Freetown. Zij hebben negen dagen training gehad in de behandeling van met ebola besmette patiënten. Er zijn al veertig Britse militairen in Sierra Leone.

Frankrijk

Ondertussen gaat Frankrijk op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs beginnen met het screenen van passagiers op ebola. Alleen mensen die aankomen uit Conakry, de hoofdstad van Guinee, worden gecontroleerd. Er zijn geen andere directe vluchten naar Parijs uit West-Afrikaanse landen waar ebola heerst. 

Het gaat om een enkele dagelijkse vlucht uit Conakry. Voordat passagiers de terminal ingaan wordt in de slurf hun temperatuur opgenomen. Als er geen verhoging wordt waargenomen is er ook geen gevaar, zei minister van volksgezondheid Marisol Touraine donderdag.

VS

In de Verenigde Staten is donderdag op vier vliegvelden begonnen met vergelijkbare controles. Van iedereen die uit Guinee, Liberia of Sierra Leone naar de VS vliegt wordt de temperatuur opgenomen. H

et gaat om luchthavens in Washington, Chicago, Newark en Atlanta. Zaterdag werden dezelfde controles al ingesteld op vliegveld JFK in New York.

Wantrouwen bevolking bemoeilijkt aanpak ebola

Zes dingen die u moet weten over ebola