Opnieuw is in Bangui, de hoofdstad van Centraal-Afrikaanse Republiek, geweld uitgebroken. 

Dinsdagnacht kostte een nachtelijke aanval van de anti-Balaka-militie aan vier burgers het leven en woensdag werd een konvooi van de Verenigde Naties aangevallen.

Vier vredesmilitairen raakten bovendien gewond toen ze werden beschoten door de militiestrijders. Dat heeft een woordvoerder van de VN gezegd.

De christelijke anti-Balaka-militie wil dat de president van de CAR aftreedt. Ze zetten de aanval in nadat een van hun wapenbroeders was doodgeschoten.

Automatische wapens

"De anti-Balaka vielen dinsdag met granaten en automatische wapens aan en tot dusver zijn vier burgers omgekomen. Velen zijn gewond geraakt en 27 huizen zijn in brand gestoken", aldus VN-woordvoerder Joseph Tagbalet. Volgens hem zijn de betrekkingen tussen de lokale bevolking en de militiestrijders slecht.

In veel delen van Bangui zijn barricades opgericht en voortdurend klinkt het geluid van geweerschoten.

President

Het is onrustig in de CAR sinds islamitische rebellen vorig jaar de president afzetten en een ander in zijn plaats benoemden. Nadat de islamitische strijders zich hadden teruggetrokken uit de hoofdstad sloegen christelijke rebellen terug. Zij hadden het voorzien op het islamitische deel van de bevolking en dwongen honderdduizenden mensen te vluchten.

Inmiddels is president Catherine Samba-Panza aan de macht, maar zij heeft grote moeite om de orde in het land te herstellen.