De politie van Hongkong heeft een onderzoek beloofd naar buitensporig politiegeweld tegen demonstranten.

Dat meldde de BBC woensdag. Zo zou een gehandboeide betoger door agenten in burger in elkaar zijn geslagen. Een lokaal tv-station zond de beelden uit. De agenten zijn geschorst.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn 45 demonstranten opgepakt. Bij het gewelddadige treffen hebben agenten onder meer pepperspray ingezet.

De arrestaties zijn gedaan in het zakendistrict. Demonstranten bezetten er een tunnel, en hielden het verkeer op. Ook hadden sommigen een hoofdweg gebarricadeerd met betonplaten. Honderden politieagenten sloegen het oproer neer. Talloze betogers, onder wie veel studenten, werden tegen de grond gewerkt.

Videobeelden zouden laten zien hoe een demonstrant apart wordt genomen door agenten en in elkaar wordt geslagen. De politie liet in een verklaring weten dat klachten over dit geweld onderzocht zouden worden, aldus de BBC.

Pas op, schokkende beelden:

Democratie

De actievoerders willen meer democratie en minder inmenging van de Chinese regering. Ze protesteren al weken en eisen het aftreden van de huidige bestuurder van Hongkong.

Bekijk beelden van gevechten:

Vijf vragen over het protest in Hongkong