De lichamen die zijn gevonden in graven rond de Mexicaanse stad Iguala zijn niet van de 43 studenten die verdwenen in het gebied.

Dat meldt APEr is nog steeds geen teken van de studenten.

De laatste keer dat iemand de 43 studenten zag, was toen de politie ze afvoerde na ongeregeldheden. In graven rond de stad werden later 28 verkoolde lichamen gevonden, maar deze zijn dus niet van de studenten. Deze lichamen waren al langer begraven, en zullen hoogstwaarschijnlijk slachtoffers zijn van de bende-oorlog in de regio.

Met de vondst van het massagraf kwam het aantal massagraven in dit gebied op tien. De massagraven werden gevonden op aanwijzingen van verdachten. Inmiddels zijn 36 agenten gearresteerd. Minstens veertien agenten hebben al toegegeven dat ze iets te maken hebben met de verdwijning.

Drugsbende

De agenten die betrokken zijn bij de verdwijning zouden hebben samengewerkt met een drugsbende. 

Een leider van de drugsbende Guerreros Unidos heeft dinsdag zelfmoord gepleegd toen hij in aanraking kwam met Mexicaanse veiligheidstroepen. Benjamin Mondragon schoot zichzelf neer toen de troepen hem wilden arresteren. Het was nog onduidelijk of Mondragon iets met de verdwijning van de studenten te maken had.

Een van de leden van Guerreros Unidos is gearresteerd en heeft toegegeven dat een ander bendelid hem had opgedragen zeventien studenten te vermoorden.

Burgemeester

De bende heeft naar verluidt banden met de burgemeester van Iguala. De politie is nu op zoek naar hem om hem te ondervragen. De broers van zijn vrouw waren twee overleden leden van de bende. 

De verdwijningszaak leidt in het land tot grote verontwaardiging. Zo gingen vorige week duizenden mensen de straat op om hun ongenoegen duidelijk te maken. Ze vonden dat de overheid te weinig actie onderneemt.

Autoriteiten hebben in de omgeving ook een ander massagraf gevonden, waarbij de overblijfselen nu worden onderzocht.

Bekijk beelden: