Bij twee zelfmoordaanslagen in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn woensdag zeven Afghaanse militairen gedood. Minstens vijftien mensen raakten gewond, zowel soldaten als burgers. 

De Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen, aan de oost- en westkant van Kabul, opgeëist. Doelwit waren een legerbus en een legerauto met daarin Afghaanse soldaten.

De aanslagen volgen een dag na de ondertekening van het Afghaans-Amerikaanse veiligheidspact waardoor er ook na het einde van dit jaar een internationale vredesmacht in het Aziatische land kan blijven.

Volgens de Taliban is dat in strijd met de langetermijninteresse van Afghanistan. "De ondertekenaars van dit pact en degenen die het steunen zullen voor altijd als buitenlandse slaven voortleven in geschiedenisboeken en de herinneringen van de Afghanen", aldus de Taliban.

De aanslagen komen twee dagen nadat Ashraf Ghani werd beëdigd als president van Afghanistan. De 65-jarige ex-minister heeft Hamid Karzai opgevolgd die twaalf jaar president van Afghanistan is geweest. Ghani is volgens de Taliban niet meer dan een buitenlandse "marionet". Karzai was ook de gezworen vijand van de Taliban en het pro-westerse gezicht van de strijd van Afghanistan tegen de terreur van onder andere de Taliban.

Bekijk hier de beelden van de aanslag: