De man die eerder deze maand het Witte Huis in Washington binnendrong, is veel dieper in het presidentsgebouw geweest dan tot nu toe werd gedacht. 

De 42-jarige Texaan overmeesterde bij de ingang een beveiliger en rende over een groot deel van de begane grond. Dat meldt de Washington Post maandag (lokale tijd) op basis van ingewijden.

De indringer klom op 19 september over het hek en rende naar de ingang. De alarminstallatie die hier vlakbij hangt, ging niet af, schrijft de krant. Vervolgens slaagde de man, die een mes bij zich zou hebben, erin om verschillende ruimtes op de begane grond te bereiken.

Hierbij zou het gaan om de salon en een rijk versierde kamer voor de ontvangst van gasten. Eerder werd nog gemeld dat de indringer reeds bij de ingang werd gestopt door een beveiliger.

Ontruimd

Als gevolg van het incident werd een deel van het Witte Huis korte tijd ontruimd. President Barack Obama en zijn gezin hebben er niets van gemerkt: zij waren op dat moment in het buitenverblijf Camp David.

Volgens de Washington Post komt het steeds vaker voor dat mensen proberen over het hek van het Witte Huis te klimmen, maar is dit de eerste keer dat iemand erin is geslaagd daadwerkelijk de toegang van het gebouw te bereiken.