Zeker zeven Oekraïense militairen zijn gedood toen het pantservoertuig waarin ze zaten maandag werd geraakt door een tankgranaat. Negen anderen raakten gewond. 

De granaat zou zijn afgeschoten door opstandelingen, maakte een adviseur van de Oekraïense president Petro Porosjenko bekend. De opstandelingen maakten op hun beurt bekend vijf man te hebben verloren bij de gevechten om het vliegveld van de stad Donetsk.

Het gaat om de bloedigste gevechten sinds Kiev en de pro-Russische rebellen in het oosten van het land op 5 september een bestand overeenkwamen. Acht opstandelingen raakten gewond in het treffen met de regeringssoldaten. In de stad vielen ook slachtoffers. Drie burgers kwamen om, vijf mensen raakten gewond, aldus het kantoor van de burgemeester.

Het bestand zou meer dan tien keer zijn geschonden, maakten de rebellen bekend. Woonhuizen, fabriekspanden en openbare gebouwen zouden zijn verwoest door beschietingen in het weekeinde. De spanning in de regio, waar ook het toestel van Malaysia Airlines in juli neerstortte, is te snijden.