Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft zondag bij verschillende aanslagen in Jemen 45 leden van de sjiitische rebellenbeweging Houthi gedood. Minstens vijftig andere leden raakten gewond.

Een ziekenhuis in Mazjar, in de provincie Marib ten oosten van de hoofdstad Sanaa, werd het doelwit. Een vermoedelijk lid van al-Qaeda liet er zondag een autobom ontploffen, waarbij 40 doden vielen. Dat meldt een medewerker van het ziekenhuis. Houthi gebruikte het getroffen ziekenhuis als basis voor gewapende acties in de regio.

Twee andere aanslagen maakten volgens de Jemenitische krant al-Masdar nog eens vijf slachtoffers. Volgende de krant hebben extremisten ten zuiden van Sanaa op een rijdende auto geschoten met daarin Houthi-rebellen.

De situatie in Jemen is zeer chaotisch; de zwakke centrale regering levert niet alleen strijd met de opstandige Houthi-clan, maar ook met terroristen die in het land een vrijhaven hebben gevonden om trainingskampen op te zetten. De Houthi-rebellen willen dat de regering opstapt.