Eind september zullen stoffelijke resten van de in Panama omgekomen Kris Kremers aan haar familie worden overgedragen.

Dat schrijft de krant Estrella de Panama zaterdag op gezag van hoofdaanklager Betzaida Pitti. Naast de stoffelijk resten krijgt de familie ook kleren, camera's en rugzakken overhandigd.

Al het materiaal is volgens Pitti onderzocht door Nederlandse en Panamese experts. Het overdragen van de resten gebeurt op verzoek van de familie. Het is onduidelijk of de familie zelf naar Panama afreist.

Kris Kremers en Lisanne Froon werden op 1 april voor het laatst gezien bij de plaats Boquete. In juni werden de eerste botresten van de twee gevonden. Het is nog onduidelijk hoe zij om het leven zijn gekomen. Onlangs liet het OM weten dat er op de botresten geen sporen van geweld zijn aangetroffen.

Kritiek

De advocaat van de familie Kremers in Panama, Enrique Arrocha, uitte eerder kritiek op de teruggave van de resten omdat hij meer onderzoek wil. De hoofdaanklager laat weten dat het hem vrij staat hierom te vragen.

Donderdag werd bekend dat de stoffelijke resten van Froon ook eind september terug naar Nederland komen. Haar ouders zijn inmiddels wel naar Panama afgereisd om de resten op te halen.

Een woordvoerder van de familie Kremers stelde toen als reactie daarop dat de familie liever wilden wachten met het terugkrijgen van de resten van Kris totdat resultaten van enkele nasporingen bekend zouden worden.