Oud-aartsbisschop Jozef Wesolowski, de eerder deze week wegens kindermisbruik opgepakte voormalige pauselijke nuntius in de Dominicaanse Republiek, had op zijn ambassade een geheim archief met meer dan 100.000 pornografische films en foto's. 

Het gaat om materiaal van internet en om seksueel getinte 'selfies' van zijn slachtoffers, die op zijn computer zijn ontdekt.

Dit heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera vrijdag gemeld. De krant spreekt van een 'horrorgalerij': 13-jarige jongens die voor de lens worden vernederd.

De 66-jarige monseigneur Wesolowski is op gezag van paus Franciscus opgepakt en heeft nu huisarrest. 

Er zitten opnames bij van naakte kinderen die met elkaar en met volwassenen seksuele handelingen verrichten. De geestelijke had een voorkeur voor jongens, maar er zitten ook foto's van meisjes tussen.

Meegedaan

De gendarmerie van de kerkelijke staat zet haar onderzoek voort om medeplichtigen te vinden. Zij zouden de minderjarigen voor de prelaat hebben aangezocht en ook aan het seksueel misbruik hebben meegedaan.

De 66-jarige monseigneur Wesolowski is op gezag van paus Franciscus opgepakt en heeft nu huisarrest. De Vaticaanse autoriteiten hebben snel gehandeld om te voorkomen dat hij op Italiaans grondgebied zou worden opgepakt op verzoek van de Dominicaanse Republiek. Dan was hij mogelijk uitgeleverd en had daar in de cel moeten zitten.