Er zijn drie Nederlandse jihadgangers omgekomen bij de jongste Amerikaanse luchtaanvallen op Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) in het Syrische Aleppo.

Ook op Twitter wordt gemeld dat er Nederlanders onder de dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen.

Ene Muhajiri Sháám meldt op Twitter: ''Luchtaanvallen door Amerika op onze verblijfplaatsen. In west Allepo. O.a. Nederlandse mujahideen als martelaren gevallen."

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) kan het bericht nog niet bevestigen, zei hij dinsdag in het gebouw van de Tweede Kamer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt het volgens hem uit.

Bekijk hier de reactie van Ivo Opstelten:

Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kan ook niets zeggen over eventuele slachtoffers uit Nederland. ''Het is wel duidelijk dat als je daar op jihad gaat, je in een oorlogsgebied komt waar hevig wordt gevochten", reageert hij.

Uit de laatste cijfers uit september blijkt dat er toen zeker 140 Nederlandse jihadgangers waren. Ongeveer dertig van hen waren teruggekeerd en circa vijftien waren toen gesneuveld of bij zelfmoordaanslagen om het leven gekomen.