Venezolaanse veiligheidstroepen hebben 64 mensen gearresteerd na nieuwe demonstraties tegen de regering van president Nicolas Maduro. Dat heeft een mensenrechtenorganisatie zaterdag gezegd.

De protesten van vrijdag vonden plaats in de hoofdstad Caracas en Barquisimeto. Ze markeerden de zevende maand van demonstraties, die op 12 februari begonnen.

''Het protest dooft langzaam maar zeker uit, zoals we gisteren hebben gezien'', zegt Alfredo Romero, hoofd van de mensenrechtenorganisatie Penal Forum. ''Maar de onvrede blijft.''

President Maduro zegt dat de protesten worden aangemoedigd door de oppositie en gesteund door de Verenigde Staten. ''We voeren dan ook een zerotolerancebeleid wat betreft deze protesten. Ik zal niet aarzelen om te zorgen voor vrede en rechtvaardigheid. Dat is wat de mensen willen.''

Tussen februari en mei werden bij protesten al ruim 3000 mensen gearresteerd. Demonstranten eisen het aftreden van Maduro vanwege de slechte economische omstandigheden, hoge inflatie en gebrek aan dagelijkse consumentengoederen in de winkels.