De in Panama omgekomen Lisanne Froon en Kris Kremers hebben na hun verdwijning nog acht keer tevergeefs geprobeerd om te bellen met alarmnummers.

Dat blijkt uit de gegevens van hun mobiele telefoons, meldt de Panamese krant La Estrella maandag.

Kris en Lisanne belden op 1 april, de dag van hun verdwijning bij het Panamese Boquete, voor het eerst 112. Dat herhaalden ze een dag later en ze probeerden vervolgens ook het Panamese alarmnummer 911 te bellen. 

Ook in de dagen erna werden er nog pogingen gedaan om hulpdiensten te bereiken. In totaal werd acht keer gebeld naar een alarmnummer, zonder succes. Vermoedelijk was er onvoldoende bereik om verbinding te krijgen.

Opvallend is dat de telefoon van één van de vermiste Nederlandse vrouwen op 11 april nog eens is aangezet, zonder dat daarbij een toegangscode werd ingevoerd.

'Niet verdwaald'

Advocaat Enrique Arrocha van de ouders van Kris liet eerder al weten niet te geloven dat de vrouwen zijn verdwaald. Volgens Arrocha zijn de paden op de tocht die Kris en Lisanne volgden goed gemarkeerd en wordt de tocht veel gebruikt door lokale boeren.

De advocaat meent dat er iets anders is gebeurd met de Nederlandse vrouwen.

Uit eind juni in het gebied aangetroffen botresten is gebleken dat Kris en Lisanne zijn omgekomen. Er werd ook een rugtas gevonden, waarin een fotocamera zat. Met deze camera zijn op 8 april nog negentig foto's gemaakt, waarop alleen vaag een rotswand te zien is.

Begin augustus en vorige week zijn nog meer botresten aangetroffen van de Nederlandse vrouwen.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne