Het dodental als gevolg van een ontploffing in de buurt van Parijs is zondagavond opgelopen tot zeker zes. Vier personen worden nog vermist na de explosie in een appartementencomplex in de voorstad Rosny-sous-Bois.

Dat melden Franse media.

Een 8-jarig kind was op slag dood en een vrouw van 80 jaar werd nog wel levend onder het puin vandaan gehaald, maar stierf vrijwel direct daarna.

Rond 18.00 uur konden reddingswerkers het lichaam van een andere vrouw bergen. Ook een tiener werd dood gevonden. Rond middernacht werden nog een tiener en een volwassene dood onder het puin vandaan gehaald. Volgens de Franse krant Le Parisien zijn elf mensen gewond geraakt. Van vijf is de toestand zorgwekkend.

Mogelijk gaslek

De ontploffing gebeurde rond 7.30 uur. Volgens minister Bernard Cazeneuve van Binnenlandse Zaken lijkt die te zijn veroorzaakt door een gaslek, maar zeker is dat niet. De gasleidingen in de buurt van het gebouw zijn drie dagen geleden vernieuwd. De minister was zelf naar de rampplek gegaan om poolshoogte te nemen.

Een deel van het gebouw van vier verdiepingen is volledig weggevaagd. Het andere deel dreigt in te storten. Een café in de buurt liep schade op.

Bekijk beelden van de reddingswerkzaamheden: