Een explosie in een appartementencomplex in de voorstad Rosny-sous-Bois van Parijs heeft zondag aan zeker drie mensen het leven gekost.

Een 8-jarig kind was op slag dood en een vrouw van tachtig jaar werd nog wel levend onder het puin vandaan gehaald, maar stierf vrijwel direct daarna. Rond 18.00 uur in de avond konden reddingswerkers het lichaam van een andere vrouw bergen.

Volgens de Franse krant Le Parisien zijn elf mensen gewond geraakt. Van vier is de toestand zorgwekkend. Vier volwassenen en een kind worden nog vermist. Reddingswerkers proberen hen met de hulp van honden te vinden in het puin.

De ontploffing gebeurde rond 7.30 uur. Volgens minister Bernard Cazeneuve van Binnenlandse Zaken lijkt die te zijn veroorzaakt door een gaslek, maar zeker is dat niet. De gasleidingen in de buurt van het gebouw zijn drie dagen geleden vernieuwd. De minister was zelf naar de rampplek gegaan om poolshoogte te nemen.

Een deel van het gebouw van vier verdiepingen is volledig weggevaagd. Het andere deel dreigt in te storten. Een café in de buurt liep schade op.

Bekijk beelden: