Rusland heeft opnieuw ongeveer 280 vrachtwagens gevuld met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne. Het konvooi wacht in de Russische regio Rostov tot het grens kan oversteken, meldt de Russische staatstelevisie zondag.

In de trucks zitten onder meer levensmiddelen, drinkwater en medicijnen voor de hulpbehoevende bevolking in het Oekraïense crisisgebied.

De hulpgoederen zijn per trein aangeleverd en daarna in de vrachtwagens overgeladen. Het tijdstip van de grensoversteek en de route die het konvooi daarna aflegt, zijn niet bekendgemaakt.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtgenoot Petro Porosjenko zouden dinsdag tijdens hun ontmoeting in Minsk afspraken hebben gemaakt over de nieuwe hulpleverantie.

Slechter

Rusland liet Oekraïne ongeveer een week geleden al weten dat het van plan was opnieuw een konvooi met hulpgoederen naar Oost-Oekraïne te sturen. ''De humanitaire situatie (in het oosten van Oekraïne) wordt niet beter, maar slechter'', zei de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken toen.

Een groot Russisch hulpkonvooi stak anderhalve week geleden zonder toestemming van Oekraïne de grens over. Oekraïne noemde dat een invasie, maar ondernam niets tegen de vrachtwagens. Het konvooi keerde een dag later terug in Rusland.

Militanten Oekraïne: Teruggedrongen maar nog niet verslagen

Chronologie van de gebeurtenissen in Oekraïne l Dossier Oekraïne