Door het zware geweld in de Libische hoofdstad Tripoli zijn sinds half juli zo'n 13.000 gezinnen de stad ontvlucht. 

Dat maakten lokale autoriteiten woensdag bekend.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het gebouw van het ministerie van Energie door raketten en granaten verwoest. Er zijn geen meldingen van slachtoffers. Afgelopen zondag ging de terminal van de belangrijkste luchthaven van Tripoli in vlammen op en maandag werden huizen van ministers in brand gestoken.

Verschillende milities vechten al tijden om Tripoli. Vorig week hebben zowel Egypte als de Verenigde Arabische Emiraten luchtaanvallen uitgevoerd op de milities. De Verenigde Staten keuren de luchtaanvallen openlijk af.

''Wij raden andere landen af om zich door middel van geweld te bemoeien met de problemen in Libië'', zei woordvoerder dinsdag. Wat de VS betreft is er een duidelijk verschil met de Amerikaanse luchtaanvallen op Islamitische Staat in Irak. ''Wij zijn daar op verzoek van de Iraakse regering.''

De chaos in het land begon na de val van dictator Muammar Kaddafi in 2011.

Ontslag

Woensdag verlieten zes ministers het Libische kabinet, omdat ze de regering ervan beschuldigen partijdig te zijn in het conflict tussen verschillende rivaliserende milities. 

Dat melden Libische staatsmedia volgens persbureau AP.

Het zou onder meer gaan om de ministers van Industrie, Arbeid, Onderwijs en Water. Volgens één van de betrokken bewindslieden koos de regering de kant van één van de strijdende rebellengroepen, zonder het kabinet daarover in te lichten.