Bij een Israëlische luchtaanval op een van de hoogste flatgebouwen in Gaza, zijn dinsdag twee Palestijnen om het leven gekomen. Twintig mensen raakten gewond.

Het flatgebouw, waarin huizen, kantoren en winkels zaten, is grotendeels verwoest. Volgens de Palestijnse autoriteiten woonden zeventig gezinnen in het gebouw met dertien verdiepingen. Honderden huizen in de omgeving van de flat zijn ontruimd, omdat het gebouw op instorten staat.

Het geweld in Gaza heeft tot nu toe ruim 2.100 Palestijnen het leven gekost. Velen waren burgers. Bijna zeventig Israëliërs vonden de dood. De meesten van hen waren militairen.

Vanuit Gaza werden maandag ook verschillende raketten en mortiergranaten afgevuurd op Israël. Volgens het Israëlische leger werden 130 aanvallen uitgevoerd.

Vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen in de Egyptische hoofdstad Caïro werden vorige week dinsdag afgebroken. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu waarschuwde afgelopen weekend inwoners van de Gazastrook nogmaals weg te gaan van plekken waar Palestijnse strijders zich ophouden, omdat die plekken kunnen worden aangevallen.

Bekijk beelden:

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict