Ebolapatiënt sterft ondanks experimenteel medicijn

Een met ebola besmette arts in Liberia die werd behandeld met een experimenteel medicijn is overleden. 

Dat heeft de minister van informatie van Liberia maandag bekendgemaakt. Twee Amerikaanse hulpverleners die ook met het nieuwe ZMapp werden behandeld zijn wel genezen.

Dokter Abraham Borber kreeg het medicijn nadat de twee Amerikanen er mee waren behandeld. Borber 'leek aan de beterende hand te zijn, maar ging gisteren opeens achteruit', zei minister Lewis Brown. Hij stierf zondag.

Naast Borber en de twee Amerikanen kregen ook een Spaanse missionaris en twee Liberianen het experimentele geneesmiddel. De missionaris overleed. Hoe de twee Liberianen eraan toe zijn is niet bekend. Voor zover bekend zijn alle doses ZMapp inmiddels gebruikt en duurt het maanden voor er meer kan worden gemaakt.

Uitbraak

De ebola-uitbraak begon eerder dit jaar in Guinee en heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie aan zeker 1427 mensen het leven gekost.

Het virus heeft zich inmiddels verspreid naar Liberia, Sierra Leone en Nigeria. Zondag werd bekend dat het ook is opgedoken in Congo, maar dat gaat volgens de regering van het land om een andere stam van het virus dan in West-Afrika.

Wantrouwen bevolking bemoeilijkt aanpak ebola

Zes dingen die u moet weten over ebola l Dossier ebola

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie