De twee vermisten van het bootongeluk in Indonesië zijn Spanjaarden. Dat hebben de autoriteiten in Jakarta maandag laten weten.

Eerder had de Indonesiche Engelstalige krant The Jakarta Post op basis van de reddingsdiensten gemeld dat er een Nederlander onder de vermisten was.

Het schip MV Versace Amara liep zaterdag op een rif op weg van het eiland Lombok naar het eiland Komodo. Aan boord waren 25 mensen, van wie er 23 zijn gered. Onder hen waren vijf Nederlanders.

Aan boord van de boot die op weg was naar Komodo waren 25 mensen: twintig toeristen, vier Indonesische bemanningsleden en een Indonesische gids.

De andere toeristen komen onder meer uit Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en Nieuw-Zeeland.

De eerste tien opvarenden werden zondag al gered. Maandagochtend werden nog eens dertien opvarenden uit het water gehaald. De boot waarop ze zaten botste zaterdagavond tijdens slecht weer tegen de rotsen.

Bekijk de beelden:

Lombok

De boot was gezonken tussen de eilanden Lombok en Komodo, een tocht die drie dagen kan duren. 

De boot was donderdag vertrokken en zonk zaterdag. Een Indonesische reddingswerker zei dat er zondag pas een melding van het incident binnenkwam, onder meer door slechte communicatielijnen.

Opvarenden hebben tegenover diverse media laten weten dat het schip voor het zonk een rif raakte.