De politie in de Amerikaanse stad Ferguson heeft in de nacht van woensdag op donderdag traangas ingezet om demonstranten uit elkaar te drijven.

Het was de vierde opeenvolgende nacht dat mensen in de stad de straat op gingen, nadat een politieagent vorig weekend de zwarte tiener Michael Brown doodschoot.

Demonstranten gooiden met onder meer Molotovcocktails en stenen. De politie probeerde de menigte van zo'n 350 mensen uiteen te drijven door het afvuren van rubberen kogels. Sinds het weekend zijn ongeveer 40 mensen opgepakt.

President Barack Obama en mensenrechtenactivist dominee Al Sharpton hebben opgeroepen tot kalmte.

Woensdag werd ook bekend dat de politieagent die de 18-jarige Brown doodschoot, zelf tijdens het incident gewond raakte. Mogelijk was er een worsteling tussen de agent en Brown, voordat de agent naar zijn pistool greep.

Politiechef Thomas Jackson liet woensdag tijdens een persconferentie weten dat de agent in het ziekenhuis is behandeld voor zwellingen aan de zijkant van zijn gezicht. Verdere details kon hij niet geven, omdat het politieonderzoek nog loopt.

Californië

Demonstranten vinden het onterecht dat onder meer de naam van de agent door de politie wordt achtergehouden. De politie geeft, tot onvrede van de demonstranten, mondjesmaat informatie over het incident vrij. 

Hackers zouden hebben geprobeerd de website van de politie van Ferguson te kraken. De bewuste agent is met verlof gestuurd. 

Intussen onderzoekt de politie in de Amerikaanse staat Californië een soortgelijk incident. In Los Angeles werd maandag een zwarte, ongewapende man door een agent doodgeschoten.

Bekijk beelden van de rellen: