De Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos is woensdag bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. 

Dat bevestigt Campos' PSB-PE-partij. 

Alle zeven inzittenden van het Cessna 560XL-vliegtuigje, onder wie twee piloten, een fotograaf en een persadviseur, zijn bij de crash omgekomen, meldt AP

De 49-jarige Campos, presidentskandidaat voor de PSB-PE, was van Rio de Janeiro onderweg naar de badplaats Guarujá toen het contact met de vluchtleiding verloren ging. Het toestel moest vanwege slechte weersomstandigheden een noodlanding maken.

Het vliegtuig crashte in een woonwijk in de havenstad Santos. Meerdere huizen zouden door de brokstukken zijn getroffen. 

Bekijk beelden:

Peilingen

De presidentsverkiezingen in Brazilië staan gepland voor oktober. Campos stond in recente peilingen derde, achter president Dilma Rousseff en senator Aécio Neves. Rousseff heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd en legt haar campagne gedurende die tijd stil. 

Wat de dood van Campos precies betekent voor de campagne van de socialisten is nog onduidelijk. De vicepresidentskandidaat, voormalig minister van milieu Marina Silva, is op weg naar Santos. Haar voorlichter kon echter nog niet zeggen of ze de plek van Campos overneemt.