In Zwitserland is woensdagmiddag een trein ontspoord op een bergtraject. Eén wagon is daarbij van een helling naar beneden geschoven.

Dat meldt de Zwitserse politie.

Volgens de politie gebeurde het ongeval om 12.45 uur. De plaats van het ongeluk zou alleen te voet bereikbaar zijn, waardoor hulpverlening lastig op gang kwam. Er is sprake van vijf zwaargewonden en zes lichtgewonden. Van doden is geen sprake, meldt de politie.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, met tientallen ambulances en vier reddingshelikopters. Volgens de politie zaten er 200 passagiers in de trein. Inzittenden die niet gewond zijn geraakt, worden te voet naar een nabijgelegen plaats begeleid.

Het ongeval deed zich voor op de Albula-spoorlijn, tussen Tiefencastel en Solis en werd vermoedelijk veroorzaakt door een aardverschuiving. Het heeft de afgelopen dagen aanhoudelijk geregend in de regio.

De trein van Rhätische Bahn was onderweg van Chur naar Sankt Moritz. Op foto's is te zien dat zich een aardverschuiving heeft voorgedaan achter de locomotief. Volgens de politie zijn er in totaal drie wagons ontspoord.

In 2010 deed zich een zelfde soort ongeval voor met een trein van Rhätische Bahn. Hierbij viel destijds één dode en raakten 42 personen gewond. Vorig jaar juli vielen een dode en 25 gewonden, nadat twee treinen bij het station van Gragnes-près-Mardand, ongeveer 35 kilometer van Lausanne, op elkaar waren gebotst. Een van de machinisten was door rood gereden.

Bekijk beelden: