Zes Franse alpinisten zijn omgekomen toen zij bezig waren met de beklimming van de 3901 meter hoge Aiguille d'Argentière in de buurt van de Mont Blanc in het oosten van Frankrijk.

Dat heeft de krant Le Figaro woensdag gemeld.

Eerder op woensdag liet het Franse persbureau AFP weten dat de zes alpinisten, onder wie een gids, dinsdag om 4.00 uur in de ochtend waren vertrokken. 

Een beheerder van een berghut alameerde de politie, toen hij ze om 17 uur nog niet terug waren. Le Parisien meldt dat de weersomstandigheden in het gebied dinsdagavond slecht waren. 

De inzittenden van een helikopter van de gendarmerie ontdekten woensdag vijf lichamen. Onder hen is volgens een lokale bron de gids.

Route 

De groep klimmers probeerde Aiguille d'Argentière te bereiken, een van de toppen in het Mont Blancmassief. De vicevoorzitter van de Franse vereniging van gidsen in het hooggebergte zei voor de radio dat de route die de zes volgden ''de normale weg op de Aiguille d'Argentière is, een route die helemaal niet moeilijk is''.

Jaarlijks proberen meer dan 20.000 mensen de top van de Mont Blanc te bedwingen, meldt The Atlantic. Veel van de klimmers zijn onervaren. Ze zijn afhankelijk van de kennis van de gids die hen naar de top loodst. De Mont Blanc geldt als de 'dodelijkste berg' van Europa: jaarlijks komen tientallen mensen om op de flanken van de berg.