Vlakbij de Filipijnse hoofdstad Manilla heeft een trein een betonnen barrière geramd. Daarna reden de wagons een drukke kruising op. 34 inzittenden raakten gewond.

Dat heeft de politie woensdag gemeld. Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur lokale tijd (9.00 uur Nederlandse tijd), meldt ABC-CBN News.

Volgens de autoriteiten zijn de slachtoffers uit de voorste wagon gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. De meeste van hem hebben lichte verwondingen. Het ongeluk gebeurde in Pasay City, in het stedelijk gebied rond Manilla.

Volgens Inquirer had een deel van de trein problemen met de stroomvoorziening, waardoor hij moest worden voortgeduwd door het andere deel. De koppeling tussen beide treindelen, die deze bij elkaar moet houden, zou echter zijn losgeschoten. Hierdoor schoot het treinstel door en raakte het de betonnen afscheiding op het Taft Avenue station.

Volgens ooggetuigen werden passagiers tot een uur na het ongeval nog uit de trein gehaald, omdat er slechts één deur geopend zou zijn, meldt ABC-CBN News.

De treincrash heeft geleid tot grote verkeersopstoppingen.