Paus Franciscus is deze week voor het eerst sinds zijn verkiezing in maart vorig jaar in Azië. Hij vertrekt woensdag uit Rome naar Zuid-Korea, waar in de stad Taejeon de zesde Aziatische katholieke jongerendagen worden gehouden. 

Franciscus houdt tien toespraken en preken en gaat voor in vier missen.

Het is de eerste van twee reizen naar Azië op het programma van Francisus. In januari gaat hij naar Sri Lanka en de Filipijnen. In het laatste land gaat hij onder meer naar het gebied dat vorig najaar door de tyfoon Haiyan zwaar werd getroffen.

Op 15 augustus (Maria Hemelvaart) gaat de paus voor in een eucharistieviering in het stadion van Taejeon. De mis in de kathedraal van Seoul, waarin de paus volgende week maandag voorgaat, kan een politiek karakter krijgen. De viering staat in het teken van de verzoening tussen Zuid- en Noord-Korea op het Koreaanse schiereiland.

Op 16 augustus verklaart de paus 124 Koreanen zalig die om hun geloof om het leven zijn gebracht. Ongeveer 5,4 miljoen van de meer dan 52 miljoen Zuid-Koreanen zijn rooms-katholiek. Hun aantal neemt toe.