Vrouwen mogen ook gesluierd naar het zwembad Wissous-Plage in het Franse Wissous. 

Dit heeft de bestuursrechter in Versailles dinsdag in kort geding bepaald. De zaak was aangespannen door twee vrouwen die zaterdag wegens hun tenue waren weggestuurd, en door het Collectief tegen de Islamofobie in Frankrijk (CCIF).

Volgens het nieuwe reglement van orde van het zwembad is het ''uitdagend dragen van religieuze symbolen dat tot verstoring van de openbare orde kan leiden'' verboden. Totdat in een bodemprocedure over de rechtmatigheid van de verordening is beslist, mogen de vrouwen toch gesluierd naar het zwembad, aldus de krant Libération.

Geestelijk vader van het anti-sluierdecreet is burgemeester Richard Trinquier van de conservatieve UMP. De stuurde eerder hoogstpersoonlijk gesluierde vrouwen weg bij het zwembad. Ook probeerde hij eerder een straat vernoemd te krijgen naar een 'generaal' van de Organisatie van het Geheime Leger (OAS).

Die opstandige militairen probeerden in de jaren 60 de onafhankelijkheid van Algerije te voorkomen. Zij doodden volgens uiteenlopende bronnen 1700 à 12.500 Arabieren en andere voorstanders van onafhankelijkheid.