Op het terrein van het Belgische muziekfestival Pukkelpop is dinsdag een grote tent ingestort door hevige wind en regen.

Er zijn geen gewonden gevallen, meldden Vlaamse media.Het gaat om een tent waar optredens in gehouden worden.

De tent was helemaal opgebouwd en zelfs al door de veiligheidsdiensten goedgekeurd. Maar de windstoot was zo hevig dat het tentdoek doorscheurde.

Dinsdagavond liet tentenleverantier Top Tents in de Belgische plaats Lommel weten dat er is een nieuwe tent onderweg is naar het festival die het omgewaaide exemplaar moet vervangen. Die moet dan klaar zijn als woensdag om 18.00 uur de poorten van de festivalweide opengaan.

2011

Het is niet de eerste keer dat Pukkelpop getroffen wordt door noodweer. Tijdens de editie van het festival in 2011 kwamen daarbij vijf mensen om het leven.

Het driedaagse festival, dat is uitverkocht, gaat donderdag van start en trekt ook veel Nederlandse muziekliefhebbers. Het is nog onbekend of door het instorten van de tent het programma in gevaar komt en moet worden aangepast.

Optredens van onder anderen Anna Calvi, Hamilton Leithauser, Lucius, Boy & Bear en St.Vincent staan gepland in deze tent.